2025-ös webdesign trendek

A webes dizájn 2025-re jelentősen átalakul, amit a technológiai fejlődés és a változó felhasználói elvárások egyaránt ösztönöznek. Íme néhány kulcsfontosságú trend, amelyre érdemes odafigyelni:

Olvass tovább 3 modern webdesign trendről, amit idén ellophatsz inspirációként!
landing oldal készítése, marketing, értékesítés, onepage, landoló oldal

Magával ragadó 3D elemek:
A weboldalak egyre inkább 3D-s grafikát fognak tartalmazni, hogy magával ragadó és interaktív élményeket teremtsenek. Ezzel megkönnyítik majd ezen elemek integrálását, fokozva a felhasználói interakciót és a vizuális vonzerőt.

 

A kurzorral együtt változik, amikor az egeret mozgatja a honlapon. 3D-s kurzorinterakció, amellyel a felhasználók nem tudnak nem foglalkozni a webhelyeden látottakkal.

Az illusztrációk életet lehelnek márkájába és weboldalába.

 

Az illusztrációk esetében a 2025-ös modern webdesign a nyomtatott kiadásból és más hagyományos művészeti formátumokból merít ihletet.

 

 

Egész oldalas fejlécek
Az egész oldalas fejlécek 2025-ben a modern webdizájn útját járják.

 

A webtervezők a fejlécek variációit is megvalósíthatják, de egy népszerű beállítás magában foglalja, hogy a fejléc bal oldalán kulcsfontosságú szöveget vagy CTA (call-to-action) gombokat helyeznek el, a jobb oldalon pedig figyelemfelkeltő képeket.

 

Ennek oka, hogy az olvasók hajlamosak a legtöbb figyelmet az oldal bal felső részére összpontosítani.

 

Amennyiben a vállalkozás megengedi alkalmazz egy vicces és mókás képet a jobb oldalon, a bal oldalon pedig a fizetős szolgáltatást/ terméket értékesítsd egy jól kialakított CTA gomb segítségével.

landing oldal készítése, marketing, értékesítés, onepage, landoló oldal
landing oldal készítése, marketing, értékesítés, onepage, landoló oldal

Fehér tér fontossága
A modern weboldalak tervezése a minimalizmus felé halad, a céltudatos fehér tér trendjével, hasonlóan a nyomtatott magazinokhoz.

A természetes áramlatokhoz hasonlóan a fehér tér segít a látogatókat végigvezetni a webhely oldalain, egyik elemtől a másikig – és olyan vizuális hierarchiát hoz létre, ahol egyetlen elem sem vonja el a figyelmet az egészről.

A fehér tér által biztosított lélegzetvételnyi tér lehetővé teszi a nézők szemének, hogy megpihenjen.

Az oldal elemei közötti kapcsolatok meghatározásával segíti a megértést is. Ha két elem közel van egymáshoz, és kevés fehér tér van közöttük, az emberi szem egy egységnek fogja látni őket.

Másrészt, ha két elem távolabb van egymástól, a szem külön-külön fogja őket szemlélni.

A fehér tér lehetővé teszi a látogatók számára, hogy azonosítsák az oldal hierarchiáját.

A fehér teret pedig arra használják, hogy megtalálják a legfontosabb információkat az oldalakon, ezért ha tudja, hogyan használja a fehér teret a webhelyén, javíthatja webhelye felhasználói élményét (UX).

 

Te szemednek kényelmes mind két elem feltűnik a képen az unikornis és a CTA gomb is?