Lélekdalamandala esettanulmány

weblap, honlap grafika webshop logó arculat

arculat & weboldal tervezés

Már régóta működő szolgáltatással kapcsolatos vállalkozás kért fel a weboldala elkészítésére. Erről a projektről szól az alábbi esettanulmány. Eddig blog oldalt vezetett, de szerette volna, ha több lehetősége is van a szimpla blogoláson kívűl, interakcióba lépni az érdeklődőivel. Így a hasznos információk megosztása mellett egy jóskártya elkészítése is a feladatok között szerpelet, csodálatos munkafolyamat volt.

weblap, honlap grafika webshop logó arculat

Már meglévő vállalkozás keresett meg, hogy szeretne egységes kinézetet és arculatot mielőtt bele vágunk a weboldalkészítésében. Minden esetben azt javaslom, ha nincs meghatározott arculatod és logód, akkor ezt honlap készítés előtti nulladik feladatnak írd fel. Hiszen az itt kialakult formák, színek és fontok fogják meghatározni a weboldalad kinézetést, designját.

Itt nem volt nehéz feladatom, hiszen színekben volt konkrét elhatározás egy saját készítésű mandala színeiből kerültek kiválogatásra az arculati színek. Illetve a logóhoz tartozó ikon is egy saját készítésű ábráról lett digitalizálva. Ez után a fontok meghatározása következett, szerencsére gyorsan egymásra éreztünk, így hamar kialakult az összkép.

Fő feladata az oldalnak egy már meglévő blog oldal átültetése volt, a blog cikkek már rendelkezésre álltak. Így a szolgáltatások bemutatása és a bemutatkozást kellett kialakítani, illetve a lehetőséget a kapcsolatfelvételre és a különböző social media csoportokba való belépést elősegíteni. Folyamatosan bövül az oldal, így mondhatom, mint egy ház úgy egy weboldal sem készül el soha. Új funkciók és bővítmények beépítése, illetve technikai új megvalósítások és design javítás mindig aktuális lehet. Itt nagyot álmondtuk, hiszen egy online jóskártya kialakítása volt a feladat, személy szerint minden frissítés alkalmával jósolok egyet magamnak, természetesen a tesztelés jegyében 😃 Ezen kívül egy online szolgáltatás kialakítása is tervben van.

weblap, honlap grafika webshop logó arculat