Sonel napelem esettanulmány

weblap grafika webshop logó arculat

arculat & weboldal tervezés

Solár, azaz napelem rendszerek telepítésével foglalkozó cég számára készült a weboldal. Fontos szempont volt egy ajánlatkérő oldal kialkítása, melynek a kitöltése után egy becsült elsődleges árajánlat készítési lehetséget biztosít a tulajdonos számára, ami alapján feltudja venni a kapcsolatot az érdeklődőkkel.

weblap grafika webshop logó arculat

Logó és arculatkialakítása volt az elsődleges feladatom, konkrét elképelése volt az ügyfelemnek színekben és formákban is, így egyszerűbb dolgom volt, bár ha nincs elképzelés az is fantasztikus, hogy az arculati elemeket úgy találjam ki, hogy nem is tudja a megbízom, mi az irány vonal és egyszer csak jön a waauu érzés.

Itt a social media felülethez is szükséges volt borító és profil kép kialakítása, ezen kívül az offline marketing eszközeként szórólap és névjegykártya tervezése is a feladataim között szerepelt, miután kialakult az arculat és a logó.

A webolda a napelemes rendszerek bemutatására és azok kivitelezésének ábárázolsára készült el. Fontos volt, hogy a referencia munkák is megjelnjenek illetve a weboldalon keresztül is kapcsolatba lehessen lépni. Ennek az oldalnak a fő feladata egy kalkulátor volt, ami első sorban a megrendelő munkáját segítette, hogy olyan adatokat kért be, amik alapján egy előzetes árkalkulációt fog tudni küldeni az ügyfelei számára, itt fontos volt a vizualitás, hogy segítse a válasz adást, milyen tetőd, csereped, stb. van. Itt sajnos konkrét ajánlatott a piacon folyó folytonos árváltozások miatt nem lehetett kialakítani, hiszen nem szerette volna az ügyfeleknek nagyságrendekkel más összegeket beharangozni, mint ami éppen az adott időben a piaci ár.

weblap grafika webshop logó arculat