A weboldalad, pont olyan mintha kertes házad lenne!

Vessük is bele magunkat a témába, hogyan lehetséges, hogy igaz a kijelentésem, a honlapd pont olyan mintha kertes házad lenne 😉 

Mi sem egyszerűbb, a weboldalak is folytonos gondoskodást igényelnek illetve, a modern technikában az a jó, hogy mindig van hova fejlődni és újabb és újabb dolgokat beépíteni, ami a vállalkozásodat előrébb viszi a célok elérésében.

Fontos, mindig frissen tartani a tudást, figyelni az újításokat, programokat lehetőségeket, amik esetleg pont kapóra jöhetnek a céged számára. Persze, hogy is tudnál a vállalkozásod vezetése mellett még erre is figyelni, hogy itt is napra kész tudásod legyen, hát jelentem nem muszály, hiszen a webodlalak elkészítésével nem ér véget a webdesigner munkája, ha igényt tartasz remélem sokan vállalnak felelőséget a munkájuk után így ezzel egy időben a karbantartást is szívesen végzik ezzel együtt a fejlesztéseket is kivitelezik. Legalábbis én nagyon szeretem, ha elkészítettem egy oldalt utána is foglalkozhatok vele, hiszen az én kezem munkája tudom, mire, hogy ragál, milyen erőforássokkal rendelkezik, illetve amíg elkészül megismerem az adott vállalkozást, így kicsit tudok az ő céljaikra is figyelni, hogy hol vannak azok a pontok ahol lehetne bevezetni új funkciókat, illetve figyelem a trendeket így lehetőség van a ráncfelvarrásra és a csinosítgatásra is.

 

Ami szakmai szemmel a legfontosabb rész a biztonság, ha folyton figyelsz a weboldaldra frissíted és fejleszted, ezzel együtt szavatolod, hogy nem lesz kitéve a kiberbűnözők és a rossz indulatú heckerek számára, ez igazán fontos az alátalam készített WordPress weboldalak esetében, hiszen a mai napig téma a biztonságosságok megléte, ami csak akkor mondható biztonságosnak, ha folyamatosan frissítve van, ahol az adott biztonsági résekre nyújtanak megoldásokat a fejlesztők. 

 

 

Ezen túl a weboldal teljesítménye is hatással van a látógatókra, hiszen ahhoz, hogy üzleti céljainkat elérjük, egyik legfontosabb a felhasználói élmény fokozása. Például, ha lassan tölt be az oldal biztos, hogy el is veszítetted az érdeklődődet, vagy, ha technikai problémák merülnek fel, ha nem megfelelően vezeted végig az érdeklődőt és nem oda lyukad ki, ami őt érdekli, esetlegesen rossz linkelések vannak beállítva, fontos mindig újra és újra felülvizsgálni egy oldalt.

 

Hangsúlyozni szeretném, hogy figyelni kell az oldal tartalmi részeire, is hiszen változhatnak az elérhetőségek, az árak, vagy akár újdonságok kerültek bevezetésre ezeket is illik frissen tartani az oldalon, illetve, olyan szakmába vágó tartalmakat megosztani, amikkel segíteni lehet a vásárlót, hogy tudjon döntést hozni, szeretné-e a terméket/ szolgáltatást igénybe venni.

 

Ami a karbantartással kézen fogva jár az időszakos mentések elvégzése is. Egyrészről jó, ha olyan tárhely szolgáltatód van, aki rendszeres mentéseket készít az oldaladról, de ez sem elég, már én is találkoztam olyan esettel, hogy a tárhely szolgáltatónál is hiba volt és a saját mentésből lehetett visszaállítani egy honlapot, így a biztonság kedvéért a több platformon való mentések örzése a legbiztonságosabb. Biztos veled is megesett már, hogy készítettél, akár egy word dokumentumot és elszállt minden munkád, amit írtál, régen ott  is felhívták a figyelmet, hogy nyomjunk a mentés gombra időközönként, természetesen, ma már automatikusan ment magától is, miközben szerkesztés alatt van a dokumentum. Pont így lehet különböző bővítményekkel is automatizáltan mentéseket készíteni, de akár egy frissítés elkezdése előtt egy manuális mentés készítése is ajánlott lehet.

 

Ezen kívül, ha szükséged van egy időpont foglalóra, egy gyors hívás gombra, egy kedv csináló kvízre, vagy esetleg hírlevél listát szeretnél gyűjteni vagy egy terméked/ szolgáltatásod értékesítéséhez van szükséged landing oldalra, akkor szintén a karbantartás keretei között kérheted a szakembert a weboldalad kibővítésére is, hogy még jobban kiszolgáld az érdeklődőid igényét és elköteleződését irányodba. Az egyéb funkciók bevezetésére, szinte csak a képzeleted szabhatja a határokat 🙂

 

Remélem segítettem, ahogy néha újra fested otthon a falakat vagy lecseréled a szanitereket, mert nem tettszik vagy tönkre megy úgy a honlapodat is folyton karbantarthatod, csinosíthatod 🙂

Keress meg,

ha úgy érzed szükséged van valakire, aki támogatja a webodlaladat