Mennyire éri meg módosítani egy már meglévő design-on?

Ez egy szubijektív írás lesz, senkire nem lehet ráhúzni és általánosítani.

 

Történt velem, hogy egyszer csak azon kaptam magam, ha megkérdezik tőlem, mi a kedvenc színem a válasz a türkiz volt, de tovább mentem és nem is foglalkoztam vele a továbbiakban.

Majd gyártom a további tartalmaimat és mit is vettem észre? A szövegezés háttere mindig türkiz színnel oldom meg.


Ekkor ébredtem rá, hogy ez a szín vagyok én a magán és vállalkozói életben, hogy sok ideig emésztettem amíg egy nap leültem a gép elé és elkezdtem játszani a színekkel.

Itt jön képbe, egy régebbi poszt bejegyzésem, ahol hangsúlyoztam, hogy milyen jó lenne, ha előbb ismertem volna a kontraszt fontosságát, illetve ehhez a megfelelő oldal használatát.

 

Amit itt tudsz te is ellenőrizni: https://webaim.org/resources/contrastchecker/

 

Ezek után, hogy ráébredtem, elkezdtem egy nekem tettsző árnyalattal persze ez még nem volt megfelelő a weboldlra, így addig igazítottam a csúszkát, amíg megtaláltam azt az árnyalatot, ami nekem is és webergonómiailag is tökéletes.

weblap, honlap grafika webshop logó arculat

Ha elemezni szeretném a két logóm színét, a saját vonatkozásomban, akkor az látható, hogy egy visszafogott színeket alkalmaztam, igaz jelen van a kék és a rózsaszín egy kis szürke árnyalattal. Frissen tévedtem az online világba első lépés mint minden vállalkozásnál, hogy építsük fel a proflilunkat hát nem túlságosan figyeltem a részletekre az akkori érzéseimet, a kis bizonytalanságot jó lesz-e nekem kell-e, észre fognak-e venni, van-e itt helyem stb. sugározzák a színek.

 

A mai napig a formával és betűtípussal együtt érzek szeretem, és elégedett vagyok a kinézetével.

 

A szürkét egy az egyben elvetettem, valahogy a szürke kis egér jut eszembe róla, márpedig nem szabad ezt az érzést meghagyni. Igaz semleges szín, talán még unalmasnak is jellemezhetnénk.

A türkiz választását már elmondtam, de utána részletesen elolvastam a jelentését, így már teljesen érzem, miért is vonzott annyira. A pszihológiában úgy jellemzik azokat az embereket, akik szeretik, hogy nagyon barátságosak, könnyedén megy számukra a kommunikáció, nagyon őszinték, nem a profit, hanem az érték teremtés hajtja őket, leggyakrabban kreatív személyekről van szó, hát azt hiszem ez teli találat nálam.

Viszont a rózsaszínt egyszerűen nem tudom elengedni, így a mgfelelő árnyalat elérésénél meg is állítottam a csúszkát, mert a nőiességet, a lágyságot és a finomságot fontosnak tartom.

Alapvetően nem biztos, hogy jó döntés változtatni, főleg radikálisan, de egy átszínezés néha ráférhet, mint egy ráncfelvarrás a világ te és a vállalkozásod is változhatsz.

Pár jó tanács, amire figyelj, ha cseréled a színeidet!

Lépj velem kapcsolatba

Bármilyen kérdés/ kérés esetén keress bizalommal és küldj egy üzenetet számomra. A leggyorsabban igyekszem válaszolni és felvenni veled a kapcsolatot.

Kérlek pontosan töltsd ki az űrlapot.

Remélem hamarosan együtt tudunk dolgozni és megvalósítjuk az elképzeléseidet!

Email

hello@sofiadesign.hu

[wpforms id="9"]