Mielőtt weboldalt készítesz ezeket ne feledd, hogy szükségesek lesznek:

  • domain nev
  • tárhelyszolgáltató
  • WordPress sablon
  • és WordPress bővítmények
Domain név

A domain név gyakorlatilag egy IP-cím szöveges megfelelője, ez kell beütni majd a böngészőbe (url), hogy elérhető legyen a honlapod. Jó domain cím rövid, egyszerű és pontosan utal arra, amiről a honlap szól, márka névként is szolgál, így könnyen azonosítható legyen és hosszú távon is jól hangozzon.

Ha megtaláltad a megfelelőt, akkor keress egy domain regisztrátort és nézd meg, hogy szabad-e foglalható-e. Ezt itt meg is teheted.

Tárhelyszolgáltató

Ha megszerezted a megfelelő domain nevet, akkor kell keresned egy tárhely szolgáltatót. A tárhely egy olyan szerver, ahol futni fog a weboldalad. Fontos, hogy ne az ár alapján válasszál, mert fontos, hogy stabilan megbízhatóan működjön a szerver amin van a tárhelyed, ezáltal a weboldalad működése is zökkenő mentes legyen, általában egy induló weboldalhoz 10-15.000 Ft között mozog a legjobb ár-érték ajánlat, amivel normális szolgáltatáshoz juthatsz.

Jó, ha az alábbiakat tartalmazza a szolgáltatás:

  • ingyenes SSL tanusítvány
  • napi biztonsági mentés
  • magas rendelkezésre állás
WordPress sablon

Ha meg van a domain neved és a tárhelyed, akkor szükséged lesz egy szoftverre, ami segít felépíteni a weboldaladat, én ehhez javaslom a WordPress keret rendszert, ezen kívűl vannak még más rendszerek is, mint Joomla, a Drupal, a Magento. A WordPress egy nyílt forráskódú, ingyenes tartalomkezelő rendszer, ennek a segítségével kezelheted, szerkesztheted és oszthatsz meg különböző tartalmakat. E mellett a külső megjelenést is módosíthatod vele.
A honlapod külső megjelenéséért egy sablon (theme) lesz a felelős, sokféle stílusból válogathatunk, és rengeteg lehetőségből lehet választani, amiket bármikor lehet cserélni, ezekből is van ingyenes és fizetős változat is.

WordPress bővítmények

Úgy kell elképzelni a bővítményeket, mit a mobil telefonjainkhoz letölthető applikációk, azaz különböző speciális feladatot oldanak meg. Fontos, hogy nem szabad túlzásba esni a bővítmények telepítésével, mert lassíthatják az oldaladat, illetve nagyobb a biztonsági rés is és van, hogy nem kompatlibilisek egymással különböző pluginok, amik bajt okozhatnak a működés közben.