Bővítmények, amiken érdemes gondolkodni

Ez egy igen megosztó téma, ezt fontosnak tartom leírni, hiszen ahány ház annyi szokás, ki mivel szeret dolgozni, mire esküszik. Azért, hogy őszínte legyek még én sem ugyan azt használom minden oldalon, amit készítek, hiszen a kompatibilitás is fontos. Illetve szeretek kisérletezni, és több bővítményt is alaklmazni ugyan arra a funkcióra, ez olyan, hogy több féle oldalépítőt is használok, hol egyik hol másik a jobb a szakmában, e mellett mindegyiknek van előnye hátránya.

 

Fontos a bővítményeket is csoportosítani a funkciójuk szerint, ha ezek alapján végig  veszed tudod ellenőrizni, hogy te minden funkcióhoz alaklmazol-e bővítményt.
A bővítmények alkalmazásánál kiemelném, hogy a kevesebb néha több, illetve, ha van olyan bővítmény, ami több funkciót is ellát, így nem szükséges fölöslegesen töltögetni le a sok bővítményt, ezek mind biztonsági rések lehetnek és nehezíthetik az oldal működését is.

Biztonság, mentés

weblap, honlap grafika webshop logó arculat

SEO, oldalélmény

Oldalépítő

Statisztika

Legyél mindig biztosnságban

A WordPress oldalakról, még mindig fel fel röppenek hírek, hogy nem biztonságos felület könnyen fel lehet törni és ezáltal nem megbízható, pedig, ha jó tárhely szolgáltatód van, akkor már ott is van egy fajta védelem. Az adminisztációs felületet is meglehet csinálni, hogy ne a standard https://domainnev.hu/wp-admin elérési útvonalon közelítsd meg. Az általam karban tartott oldalaknál, például fix IP cím van beállítva, ha nem onnan történik a bejelentkzés el is hajtja a próbálkozót.
Vannak ezen kívűl bővítmények is, amik ellenőrzik az illetéktelen behatolási kísérletek és be lehet állítani, hogy mennyi idő/ próbálkozás után tiltsa ki. Ilyen például a limit login attempts reloaded plugin
Ha pedig szeretnél a biztonság mellett nyugodtan aludni, akkor egy mentés sem árt az oldalról, ezt megteheted manuálisan is, vagy bővítménnyel vagy pedig ftp mented a fájlokat és az adatbázist sem felejted el hozzá venni, mint mentendő feladat. Ha pedig lusta vagy a manuálisra a WP all importtal tudsz mentéseket készíteni, vagy az Updraft Plus egy szuper lehetőség a rendszeres ütemezett mentések beállítására.

SEO, oldalélmény

Hát ide sokszor azt gondolják, ha kap valaki egy weboldalt és rögtön megtalálható lesz a google kereső első vagy első pár oldalán, de ez igen összetett folyamat és rengeteg idő vagy pénz kérdése, főleg, hogy külön szakma a SEO keresőoptimalizálás. Természetesen figyelembe kell vagy illik venni alapvető dolgokat, ahhoz, hogy előrébb kerüljön egy oldal, de önmagában SEO stratégia és szakmai felkészültség nélkül nem lesz siker.
Amit honlapkészítéskor figyelmbe kell venni, abban segítenek különböző ellenőrző oldalak, hogy milyen hiányosságot kell rendbe tenni. Bővítmények közül Yoast SEO vagy a SEO Press is a segítésgedre lehet, illetve kellhet még egy gyorsító tár törlésére alkalmas plugin is, mint a WP Fast Cache vagy a WP Rocket használata.

Oldalépítő

A builder egy oldalépítő modul. A WordPress oldalkészítő egy olyan beépülő modul, amely lehetővé teszi az oldalelrendezések létrehozását és testreszabását. Elementor egy ismert típusa, lehet használni ingyenes változatát, ahol alap funkciókat kényelmesen kitudod használni, természetesen benevezhetsz egy pro verzióra, ahol még többlehetőséget találsz az oldalad készítéséhez. Divi is az ismertek közé tartozik, viszont ennek ingyenes lehetősége nincs, de ha előfizetsz a használatára, akkor sok funkcióhoz, sablonhoz és megoldási lehetőségekhez jutsz hozzá.

Ha egyik se tetszett meg, akkor választhatsz még a gutenber, avada, wp page builder, beaver builder, wp bakery, és még sorolhatnám a lehetőségeket. 

Statisztika

Mint minden vállalkozásnál a további fejlesztések és optimalizálások, illetve az érdeklődők szokásainak figyeléséhez szükségesek a különböző muatók, amelyekhez statisztikai adatokra lesz szükség. Ezekből pár bővítmény, amit alkalmazhatsz MonsterInsights, Site Kit by Google

Remélem tudtam segíteni kicsit a bővítmények világában, természetesen ezek nem minden oldalhoz igazak, minden oldal egyedi és vannak bővítmények, amik esetleg nem szeretik egymást, így előfordulhat, hogy nem működik vagy összeomlik az oldal az alkalmazásukkor.

Ha pedig kérdésed van keress bátran, ha tudok segítek.

[wpforms id="9"]